måndag 12 juli 2010

Oljan...

Semestertider, fotbolls VM över, Almedalsveckan slut. Men hettan bara fortsätter, så gör också oljan som väller ut i Mexikanska golfen...

Förstörelsen är ofattbar för oss som sitter här och inte ser det, inte känner det. Livet i havet dör, förutsättningarna för liv är förstört i flera decennier framöver, mänskliga katastrofer följer självklart i kölvattnet och ingen människa på jorden verkar besitta den kunskap som krävs för att få stopp på läckan. Fantastiskt egentligen är det inte? Vi kan åka till Månen och Mars men vi kan inte stoppa en oljeläcka som vi själva startat på vår egen planet.

Och under tiden oljan fortsätter att välla ut i havet - och sedan förs runt med strömmarna, sitter maktens män och diskuterar vem som skall betala, hur mycket och till vem. Jag kan inte låta bli att fundera över om det inte är lite tokigt fokus???

Vi måste ta oss ur oljeberoendet, vi måste styra in på en hållbar stig. Grön omställning skall göra så att det lönar sig att göra och producera det som är bra för oss och hållbart för planeten vi bor på, inte enbart lönsamt för några få och skadligt för allt och alla andra.


1 kommentar:

  1. Jag ska gjuta olja på vågorna och spinna vidare på min blogg om detta. Jag är en "burn out"-politiker just nu.

    SvaraRadera