onsdag 11 november 2009

Makten och härligheten


Lyssnar på radion idag och hör om flera av maktens män som tagit sig friheten att "roa" sig hämningslöst med unga flickor. Blir så olustig till mods och undrar hur många av dessa män det finns därute??? Jag funderar också över vilka drivkrafterna är hos männen som beter sig så totalt maktfullkomligt, hänsynslöst och rått mot andra människor. Vilka liv lever de annars? Varifrån kommer denna syn på kvinnan som någon som skall användas för att tillfredsställa ens egna behov? Och hur gör vi för att komma bort från den?


Detta har inget med sexualitet att göra över huvudtaget, det är enbart maktutövande. Kriminalkomissarien de intervjuade på radion var nog lika upprörd och frågande som jag, men hans recept på vad man kan göra åt det var att vi kvinnor skall se till och hjälpa våra döttrar att inte hamna i dessa sällskap, att inte besöka dessa chattsidor osv.

Jag säger: Nu är det på allvar dags för alla er rakryggade, fantastiska, kärleksfulla män att agera kraftfullt i männens egna led! Använd er makt att tydligt visa er avsky och avståndstagande från dessa handlingar. Diskutera bland er, man till man, vad som är okey och inte.

Jag vet att det finns en del inititaiv från rakryggade män som tydligt tar avstånd från denna typ av "lekar". Fler män måste våga tala om det med andra män, visa tydligt att det inte är okey. Nu! Vi måste hjälpas åt, detta kan inte ligga på kvinnorna att lösa, det är inte kvinnorna som är utövarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar