fredag 11 juni 2010

Nu är det juni. Mitt i året. Allt står i sin fulla prakt i naturen. Man drunknar i det gröna när man går ut i skogen. Det är en obeskrivlig känsla att stå stilla mitt inne i en lövskog när träden är i sin fulla prakt. Ljuden och känslan är alldeles, alldeles speciell.

I människans städer springer livet på. Just nu snabbare än vanligt för nu är det skolavslutningar och mycket skall hinnas för att ordna den där underbart roliga festen, hinna känna glädjen och lyckan över att det är sommarlov.

Och så är vi med stormsteg på väg mot ett nytt val. I september är det meningen att vi skall gå och rösta på de som skall leda landet genom de närmaste fyra åren. Partierna är i stort desamma som de varit så länge jag kan minnas, Miljöpartiet undantaget, förutom att det kommer något missnöjesparti ett tag, som sedan vissnar av efter några år. Just nu är det Sverigedemokraterna som innehar den rollen. För ett tag sedan var det Ny Demokrati.

En sak jag funderat över är. Kan någon förklara för mig varför de partierna heter något med demokrati i namnet? Visst är det konstigt, är det inte?

2 kommentarer:

  1. Efterlyser lika stor aktiviet på nätet från naturvandrande miljöpartister som Sverigedemokrater på nätet. Då kanske du får gehör för DIN natursyn och inte Sverigedemokraternas.

    SvaraRadera
  2. Och jag tror att för att få det bör vi inspirera och heja på varandra i positiva ordalag. Det brukar få de allra flesta människor att vilja göra mer och bättre. Medan kritik och pikar brukar få människor att må dåligt och göra något annat som får dem att må bra istället.

    SvaraRadera